Dviračiu per Kuršių Neriją

Ar kada pagalvojote, kad jūsų poilsis Nidoje gali prasidėti diena ar dviem anksčiau? Tai galima būtų pavadinti žygiu su dviračiais arba tiesiog maloniu pasivažinėjimu. Visos trasos ilgis Kuršių Nerijoje yra apie 50 kilometrų. Bet apie viską iš pradžių.

Kur nakvosite?

Gali būti, kad nuoma Nidoje bus reikalinga ne pirmai nakčiai. Jeigu norite pasivažinėti kuo lengviau ir pernelyg nepavargti, galbūt pirmąją naktį vertėtų nakvoti Juodkrantėje, antrąją naktį pasiekti Nidą ir apsistoti ten.

Dviračių takas ir jo ypatingumas

Mergina prie jūrosKodėl taip smagu važiuoti į Nidą šiuo dviračių taku? Kad ir iš kokio miesto atvyksite, kone visuose miestuose patirsite tą pačią problemą: ten bus ne visai dviračių takas. Kartais jis bus nubrėžtas kaip kelkraštis plente, kartais tai bus šaligatvio atriekta dalis. Tačiau retai kada pamatysite tikrai ilgą nepertraukiamą ir kokybišką dviračių taką. Kaip tam tikru idealu dažnai iškeliame Olandiją, kurioje puiki dviračių infrastruktūra. Tačiau norėdami pasidžiaugti tikrai gera infrastruktūra, galite pasivažinėti dviračių taku Kuršių Nerijoje. Tai ilgas ir nuostabus takas per tokio grožio mišką, kad jausitės, tarsi važiuotumėte per atviruką.

Toliau skaityti „Dviračiu per Kuršių Neriją”

Kultūros vėjai Nidoje

Kai vieniems žmonėms poilsis Nidoje tampa tiesiog įprastu būdu atsipalaiduoti, kitiems tai gali būti vieta būti įkvėptais ar dirbti savo kūrybinį darbą. Nidoje tikrai nuolat pulsuoja kūrybinis pulsas ir pučia kultūros vėjas. Šiek tiek apie tai. Kas gi vyksta Nidoje?

Fotografų seminarai

Jeigu karščiausią birželį nuoma Nidoje yra labiausiai reikalinga poilsiautojams, tai kažkuriuo kitu metu galimai pratuštėjus turistams, Nida atsiduoda meno ir kultūros žmonėms. Vienas iš dažnų seminarų, kuris nuolatos vyksta Nidoje – tai fotografų seminaras. Jis kaskart įvyksta pritraukdamas daugybę įdomių fotografų, lektorių ir kitokių įkvepiančių žmonių. Seminaruose aptariamos fotografijos, parodos, vyksta naujų darbų pristatymai, gilinamasi į įgūdžių ar meninio žvilgsnio tobulinimą. Gali vykti kažkurių darbų retrospektyva. Visa tai vyksta ilgai ir fotografija besidomintys žmonės taip pat gali suspėti tarpusavyje užmegzti naudingų ar vertingų pažinčių.

Nidos meno kolonija ir tarpdisciplininis menas

PajūrisKai kuriems žmonėms poilsis Nidoje tiesiogiai dera su darbu. Tai – įvairūs menininkai iš Lietuvos ir užsienio, kurie reziduoja menininkų rezidencijoje – Nidos meno kolonijoje. Čia jie gali kurti, gyventi, bendrauti, daryti savo kūrybos pristatymus. Taigi, visa tai galiausiai virsta ir kažkokia produkcija – kūryba. Menininkai ten gyvena nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių, priklausomai nuo to, pagal kokį projektą ten išvyksta.

Senojo kino festivalis

Toliau skaityti „Kultūros vėjai Nidoje”

Fauna ir flora skelbimai Lietuvoje: ypatybės

Galima pastebėti, kad fauna ir flora skelbimai Lietuvoje turi keistas proporcijas. Yra tam tikros gyvūnų rūšys, kurios gauna labai daug dėmesio, daug žmonių jas perka ir parduoda. Ir yra labai daug pasimetusių, rastų gyvūnų. Aptarkime šias skelbimų portalams būdingas skiltis šiek tiek plačiau.

Pardavinėjami populiarūs šunys

Skelbimų portalasTaigi, vien skelbimai Lietuvoje gali atskleisti paprastas tendencijas dėl populiarių gyvūnų. Tai tarsi savotiška sociologinė apklausa. Pavyzdžiui, užėję į šunų veislių skelbimų skyrelį, pamatysite, kad labai populiarūs šiuo metu yra vis dar mažieji kišeniniai šuniukai. Vadinamieji pinčeriai, taip pat jorkšyro terjerai, kuriuos mėgsta tam tikra žmonių kategorija, o kiti jų negali pakęsti. Iš dalies, pakęsti negali dėl to, kad labai maži šuniukai yra labai pikti. Jie mažiausi, jiems yra ko bijoti ir ko gintis, taigi jie ir puola iš tos baimės ir noro apsiginti dažnai patys pirmi. Taip pat populiarūs yra mopsai – tiesiog puikūs sofos priedai namams. Tingūs, sunkaus kūno, beveik nejudrūs. Iš dalies dėl to, kad taip yra išveisti. Populiarūs ir vis labiau populiarėjantys yra ir vokiškieji šunys, išveisti tam, kad medžioklių metu baidytų barsukus olose – taksai. Šie šaunūs šunys maži, juos lengviau laikyti bute. Tačiau tai vis tiek dažnai kelia problemų, kada gyventi tenka nejudrioje aplinkoje. Kadangi jie yra medžiokliniai, tai jiems reikia labai daug veiklos, it kokiam vilkšuniai. Populiarūs ir labradorai bei retriveriai – dideli, draugiški ir protingi šunys. Itin retų veislių šunų galima skelbimuose ieškoti prie "kitų" kategorijos, bet ir tai ne visuomet surasti.

Rasti ir dovanotini gyvūnai bei jų skelbimai

Toliau skaityti „Fauna ir flora skelbimai Lietuvoje: ypatybės”

Kiek įmanoma patiems pasišiltinti trobą, beveik neišlaidaujant?

Termovizijos paslaugaJei namuose ar vasarnamyje atliktas sandarumo testas rodo prastus rezultatus, vadinasi, metas rimtam remontui. Ir visgi kartais mūsų planai labai laikini – gal kažkur apsistosime tik labai trumpam, o gal planuojama už metų ar kelių parduoti tam tikrą nekilnojamąjį turtą. Taigi, patiems šiek tiek pasišiltinti trobą nėra įmanoma profesionaliai. Tačiau ką žmonės daro, kai tiesiog būna šalta ir reikia dar šiek tiek ištempti iki pavasario?

Pledai tarpduriuose ir ant durų

Vienas iš būdų šiek tiek apsišildyti gyvenamąsias patalpas – sulaikyti šaltį, ateinantį per plyšius. Dėl to žmonės gali pasikabinti pledus ant durų ar tarpduriuose, kur jungiasi šiltesnių kambarių ir šaltesnio koridoriaus vieta. Taigi, pledai gali tikrai padėti išvengti tų šilumos pabėgimų, tačiau tai labai buitinė ir labai laikina priemonė.

Langų kamšymas

Turbūt kiekvienam Nepriklausomybės pradžioje ar vėliau gimusiam lietuviui nesvetimas dalykas yra langų kamšymas mokykloje. Mokslo metų pradžioje ruduo dar būna šiltas, tačiau netrukus ima temti ir šalti. Galiausiai sėdintieji prie lango ima tirtėti per pamokas, nors šildymas mokykloje jau ir būna įjungtas. Nereikia sakyti, kad termovizija tokiose mokyklose rodytų milžinišką temperatūros pralaidumą ties langais. Taigi, mokykloje būdavo įprasta padaryti bendrą talką ir visiems kartu užkamšyti langus, visi, kas galėdavo, turėdavo atsinešti į mokyklą popieriaus, vatos, atsinešti žirkles. Vykdavo langų kamšymas. Prikišus į plyšius vatos ir popierių, jie būdavo užklijuojami lipnia juosta. Savotiškai gražus ir bendruomeninis dalykas, kai pati mokyklos bendruomenė pasirūpina savimi ir užkamšo langus. Po kamšymo itin jausdavosi, kaip mokykloje pašiltėdavo. Senus medinius langus reikėdavo ir reikia kamštyti ir dabar namuose, kur nėra pakeista į naujus langus. Taigi, tai senas ir paprastas būdas apšiltinti namus, tiksliau, itin pralaidžias namų vietas.

Toliau skaityti „Kiek įmanoma patiems pasišiltinti trobą, beveik neišlaidaujant?”

Kodėl verta moterims dovanoti gėles?

Ne kiekvienas vyras supranta, kad geles i namus Klaipeda ar kitame mieste gali iš esmės pakeisti gyvenimą ir pagerinti jo kokybę. Juk darnūs santykiai namuose su antrąja puse iš tiesų yra labai reikalingas dalykas, ar ne? Štai dėl ko dovanoti gėles tikrai reikia. Štai keletas priežasčių, kodėl.

Staigmena – geriausia dovana

Gėlių pristatymas KlaipėdojeĮsivaizduokite savo mylimosios veidą, kai jai į namus ateina geliu pristatymas Klaipeda. Tai bent nustebtų, ar ne? O jos gyvenimas ar tikrai kupinas staigmenų? Jeigu ji šiuo metu dalyvauja TV projekte ir jo baigtis nesurežisuota, tuomet gal staigmenų ir netrūksta. Bet šiaip visi žmonės dažniausiai gyvename vadinamojoje rutinoje. Iš tiesų, tai tiesiog mums patogiu būdu sutvarkytas ir disciplinuotas grafikas, kurio stengiamės laikytis, norėdami spėti per dieną skirti laiko visiems, kam jo reikia, ir padaryti viską kuo geriau. Tačiau toje nusistovėjusioje harmonijoje kartais gali pasklisti ir nuobodulys. Štai kodėl netikėtai į namus atvežta raudonų rožių puokštė taip ją nustebins, kad net privers į instagram tinklą įsidėti nuotrauką tų gėlių. Net jeigu mes sakome, kad netikėtumų nemėgtame, išties labai dažnai kažkas viduje jų ilgisi. Tik norisi, žinoma, kad tie netikėtumai būtų malonūs.

Apsidžiaugs taip pat, tad geriau dovanoti gėlę

Toliau skaityti „Kodėl verta moterims dovanoti gėles?”