Kuo skiriasi vasarinės padangos nuo žieminių?

Kaip jau pats pavadinimas išduoda, vienos jų skirtos žiemai, o kitos vasarai, tačiau yra ir specifinių skirtumų, kodėl kiekvienos iš jų tinkamesnės atitinkamam metų laikui. Pirmiausia, skiriasi gumos kietumas, tai bene pagrindinis faktorius, kodėl vasarinių padangų negalima naudoti žiemą, o žieminių vasarą. Taip yra, nes žieminių padangų guma yra kietesnė, o vasarinių minkštesnė. Be to skiriasi ir jų protektorius, kuris pritaikomas atitinkamam sezonui. Svarbu paminėti, kad žieminės padangos dar gali turėti dyglius, kurie padidina sukibimą bei pravažumą ledu ir sniegu. Tačiau tokias padangas draudžiama naudoti šiltuoju sezono laiku, kadangi tuomet gadinama kelio danga, taip pat keičiasi ir sukibimas su ja, kas reiškia, jog mažėja saugumas.

Padangas internetu ar parduotuvėje?

Vasarinės padangosTikriausiai, daugumai žmonių, kurie vairuoja automobilį, ateina laikas, kuomet tenka įsigyti naujas padangas. Būtent tada iškyla klausimas: pirkti internetu ar parduotuvėje? Juk šiais laikais toks pasirinkimas priklauso tik nuo mūsų pačių. Vienas iš didžiausių pirkimo internetu pliusų yra tai, jog galima sutaupyti nemažai laiko, kadangi nereikia niekur eiti iš namų. Tačiau gali atrodyti, kad tik parduotuvėje galima gauti profesionalių patarimų bei taip nesuklysti renkantis pakankamai svarbų pirkinį. Bet ir praktiškai kiekvienoje internetinėje svetainėje galite susisiekti su konsultantais bei pasitarti ir net jeigu nebūtų tokios galimybės, galite susisiekti telefonu ir tikrai gausite profesionalią pagalbą išsirenkant. Tad norintiems sutaupyti laiko patartumėme vasarines padangas pirkti internete.

Vasarinės padangos ar geriau rinktis universalias?

Toliau skaityti „Kuo skiriasi vasarinės padangos nuo žieminių?”

Židinys namų jaukumui ir šilumai

Namai daugeliui tampa ne tik gyvenamąją vieta, bet ir vieta, kurioje galima ilsėtis, leisti daug laiko kartu su šeima ir draugais. Norint, kad namuose būtų jauku tampa svarbus ne tik estetinis vaizdas t.y. interjero jaukumas ir grožis, bet ir komfortas. Komfortui labai svarbi namų šiluma. Norint suderinti namų jaukumą su šiluma galima pagalvoti apie įvairius šildymo būdus. Vienas iš geriausių pasirinkimų norintiems jaukumo – zidiniai.

Židinys kabantis oreTinkamai įrengtas židinys duos dvigubos naudos: bus šilta ir gražu. Dažnai manoma, kad židinio įrengimas tėra interjero pagyvinimas, tačiau taip nėra. Dažnais atvejais jis įrengiamas ne tik dėl grožio, bet ir norint šildyti patalpas. Daugelis net nepagalvoja, kad židinį galima naudoti ne tik kaip papildomą šilumos šaltinį, bet net ir kaip pagrindinį. Žinoma, norint įrengti židinį kaip pagrindinį šildymą, reikia tinkamai jį įrengti. Tokiais atvejais reiks išvedžioti ortakius po visas patalpas, kuriose reikalingas šildymas. Tokiu būdu ortakiais bus pernešamas šiltas oras. Be to, židinys turės būti ne paprasčiausias, o turėti tinkamo dydžio dujų kamerą, sandarias dureles bei reikiamo storio kameros sienas. Turint tokį židinį turi būti dar numatytas antrinis degimas bei veikianti oro reguliavimo sistema.

Toliau skaityti „Židinys namų jaukumui ir šilumai”

Praktiškas šildymas dujiniu katilu

Lietuvoje labai išpopuliarėjo dujinis šildymas. Patogus būdas turėti šiltus namus, kuriuose būtų tvarkinga ir švaru jau ne svajonė, o daugeliui prieinama galimybė. Šiuo metu labai populiarūs dujiniai katilai, kurie suteikia komforto.

Dujiniai katilaiRenkantis kokiu būdu šildyti namus susiduriama su dideliu pasirinkimu: geoterminis, saulės energija, įvairūs šilumos siurbliai, kieto kuro ar granulių katilai bei dujinis šildymas. Kiekvienas būdas turi savo privalumų ir trūkumų. Tarkim, jei nusprendžiama namus šildyti kieto kuro katilu, tai turimas pigus šildymas, tačiau tokiam šildymui reikia skirti daug laiko, nes reikia pasirūpinti kuru, jį laikyti sausai, atsinešti į namus. Net ir švaros klausimas tampa keblus, nes norint palaikyti švarą reiks daugiau pastangų bei laiko. Taigi, galima teigti, kad šildymas kietu kuru nors ir pigus, tačiau laiko atžvilgiu tampa ne toks patrauklus. Kalbant apie pigiausią eksploataciją, galima būtų manyti, kad geoterminis šildymas bus labai pigus, bet paskaičiavus, kiek kainuos visas įrengimas bei per, kiek laiko viskas atsipirks, tai taip pat pasirodo ne pats pigiausias būdas šildyti namus, tačiau išties labai švarus ir tausojantis gamtą.

Toliau skaityti „Praktiškas šildymas dujiniu katilu”

Kelionės baidarėmis Aukštaitijoje

Kiekvienais metais kelionių baidarėmis organizavimas tampa aktualus vis platesniam aktyvaus poilsio gerbėjų ratui. Šiuo metu Lietuvoje galima rinktis įvairius maršrutus, kurie skirstomi pagal trukmę, maršrutus, kilometrus ir pan. Galima rinktis plaukimą baidarėmis tiek ežerais, tiek ir upėmis. Viskas priklauso nuo to, ką tikimasi pamatyti kelionės metu.

Kelionės baidarėmisVienas iš įdomiausių maršrutų laukia plaukiančių baidare Aukštaitijos upėmis. Aktyvus poilsis Aukštaitijos nacionaliniame parke bus puikus pasirinkimas visiems, kurie nori atitrūkti nuo kasdienybės ir pasigrožėti gražiais gamtos vaizdais. Vienas iš populiariausių maršrutų – dviejų dienų kelionė baidarėmis plaukiant nuostabiu Baluošo ežeru iki pat Palūšės. Ne paslaptis, kad šis maršrutas keliautojų vadinamas vienu iš nuostabiausių, kurį galima pasirinkti Aukštaitijos nacionaliniame parke. Dviejų dienų kelionės organizuojamos taip, kad galima būtų suderinti plaukimą su poilsiu. Keliautojų laukia nakvynės stovyklavietėse ar kaimo turizmo sodybose, todėl net ir norintys patogumų gali nesijaudinti dėl to, kad būtų komfortiškas poilsis. O tie, kurie nori atitrūkti nuo civilizacijos, gali rinktis nakvynę su palapinėmis. Be to, tai puikus pasirinkimas šeimoms su vaikais, nes patirti įspūdžiai ilgai išliks atmintyje. Nakvynė palapinėje puikus būdas pažinti gamtą, o ir daug įdomiau, nei miegoti kaimo turizmo sodyboje, kuri primena namus su visais patogumais.

Toliau skaityti „Kelionės baidarėmis Aukštaitijoje”