Kodėl skiriasi net ir tobulos poros?

Skyrybos interneteNet ir tada, kai pora atrodo tobula, skyrybos internete vieną dieną kartais tampa jų pasirinkimu. Mes daug metų juos stebime, pavydime tobulos išvaizdos, charakterių ir interesų dermės, daugybės dalykų. Vadiname juos tobula pora. O vieną dieną sužinome iš apkalbų ar iš interneto, kad jie išsiskyrė. Kas nutinka? Ko nežino net ir tobulos poros, kad ir joms gyvenimo keliai išsiskiria į kitą pusę?

Įsimylėjimą iškelia aukščiau stabilumo

Viena iš priežasčių, kodėl prasideda skyrybos internete ir pas teisininkus – tai neištikimybė. O ji iš niekur neatsiranda. Pirmiausia žmonėms ateina poreikis, tada jie randa, kaip jį patenkinti. Tačiau juk ne visus poreikius mes turime tenkinti, yra tam tikra normų sistema, padedanti gyventi harmoningai. Tai štai pasitaiko vyrų ir moterų, kuriems ima atrodyti, kad pirmojo susižavėjimo, įsimylėjimo jausmas – nuostabiausia laimė gyvenime ir būtent dėl jos verta kovoti ir gyventi. Tobula pora būna beprotiškai įsimylėję santykių pradžioje. Vėliau viskas panyra į kasdienybę. Ir tik išmintingi žmonės moka vertinti tą stabilumą ir dermę. Kitiems ir vėl atrodo reikia naujų drugelių pilve, naujo adrenalino. Taip atsiranda neištikimybė, kuri ir paskatina skyryboms.

Poros gyvenimą nukonkuruoja kiti santykiai

Toliau skaityti „Kodėl skiriasi net ir tobulos poros?”

Kaip protingai pasirinkti sodybą nuomai

Jei jau dabar žinote, kad vasarą norėsite kažką atšvęsti gamtoje, sodybos nuoma reikėtų pradėti rūpintis iš anksto. Kaip ir žinoti keletą dalykų, kurie padės neapsigauti ir džiaugtis dėl savo pasirinkimo.

Ieškokite sodybos iš anksto

Nauja sodybaVisos praktikos rodo, kad sodybos nuoma imama ieškoti iš anksto. Jei bet kuriuo metu ieškotumėte sodybos nuomos Joninėms, Naujiems metams, Velykoms ar kitoms populiarioms šventėms, pastebėtumėte, kad šioms datoms pasirinkimas labai susiaurėja – daugybė sodybų jau iš seniai būna išnuomotos. Taigi, kiti nesnaudžia. Tas pats galios ir vasaros savaitgaliams ar net šiokioms dienoms, ypač tuomet, kai jos pritrauktos prie valstybinių švenčių. Tad vos tik žinosite šventės datą, imkitės paieškų ir rezervuokite sodybą. Nes tik taip rasite tikrai tinkamą ir už gerą kainą. Gal galvosite – ai, dabar pinigų neturiu, taigi, nieko dar ir nerezervuosiu. Tai nebus geros mintys, kadangi, "likus savaitei" iki šventės ir pagaliau pritaupius pinigų, nebebus iš ko rinktis, nebent tikrai brangių sodybų…

Naudokite optimizuotą paiešką

Toliau skaityti „Kaip protingai pasirinkti sodybą nuomai”

Būsto statyba: kada lengva, o kada sudėtinga?

Koncertams reikalingų angaru statyba dar gal ir gali kaip laikinų pastatų statymas būti paprastesnė. Tačiau norintieji statytis naują namą, jau turi labai daug dalykų atitikti. Ne paslaptis, kad visi tie reikalavimai ir dokumentai ir tampa pačiu sudėtingiausiu statybos aspektu. Tad kurios statybos dar lengvos, o kurios jau labai sudėtingos?

Paprasčiausia – soduose už miesto

Angarai pigiauAtvykę gyventi į sodų bendrijas už miesto, galėsite pasistatyti nesudėtingą statinį iki 80 kvadratinių metrų, kuriam net nebus reikalingas energetinio naudingumo sertifikatas, nes tas statinys bus vadinamas tiesiog sodu, vasarnamiu. Taigi, dėl tokių statybų sutaupysite tikrai daug: nereikės statybos leidimų, vandens pravedimo, energinio sertifikavimo laikymosi ir kitų dalykų. Žinoma, vėliau galite dėl to turėti problemų, kadangi oficialiai tokiuose namuose gyventi negalima. Tačiau jeigu baudos nebijote, galite mėginti. Beje, jeigu ant sklypo jokio vasarnamio pastatyta dar nėra, tuomet leidimo visgi reikės.

Toliau skaityti „Būsto statyba: kada lengva, o kada sudėtinga?”

Kriptovaliutos – naujos galimybės

BitcoinKoks esi verslininkas, jeigu nežinai, kas yra Bitcoin? Na ar bent jau versliu jaunuoliu vadintis gal ir negali, jeigu šitaip gyveni, kad nežinai, kas tai. O tai – naujos galimybės, kurias pirmiausia pastebėjo programuotojai ir finansų rinkų atstovai.

Kas tai yra?

Vadinamosios crypto currencies – tai skaitmeninėje, virtualioje erdvėje egzistuojanti valiuta. Taip, kaip doleris, euras ar markė yra kažkokios valstybės valiuta, taip bitkoinai pasiryžo tapti tarptautine skaitmenine valiuta. Kada jos plotmė tapo visas internetas, ir kada bircoins ėmė aptarnauti visų šalių skirtingas valiutas, tuomet žinoma kriptovaliutos įgavo keletą svyravimų ir ryšių su finansų rinkomis. Tai juk valiuta, jos vertė keičiasi, priklausomai nuo tam tikrų veiksnių. Taigi, perkantieji kriptovaliutas ėmė atlikti su jomis panašius dalykus kaip ir tie, kurie investuoja į valiutų rinkas. Kadangi ši rinka sulaukia vis daugiau susidomėjimo, atsiranda ir vis daugiau naujienų šiomis temomis. Tuo domisi investuotojai, žiniasklaida, atsiranda ir mokymai, kaip naudotis BitCoins ir įsisiūbuoja visas apytakos ratas…

Kodėl programuotojai?

Toliau skaityti „Kriptovaliutos – naujos galimybės”

Svaiginantis poilsis Nidoje!

NidaNorint keliauti, pakeisti aplinką ir pasistengti pabėgti nuo rūpesčių, nereikia išvykti svetur, nėra būtina taupyti pusmetį, bei ieškoti pigesnių bilietų, kad būtų galima pasiekti norimus tikslus. Nors dauguma ir nesusimąsto, tačiau viską galima įgyvendinti čia pat – pavyzdžiui, poilsis Nidoje vilniečiams, ar kitų miestų ir miestelių gyventojams, įsikūrusiems šiek tiek tolėliau nuo šalies pakrantės, toks pabėgimas pilnavertiškai patenkintų iškilusius lūkesčius, o ir finansiškai nekainuotų daug.

Panašu, jog puikiausia yra tai, kad poilsis Nidoje gali būti įgyvendinamas akimirksniu – kaip ir teigiame aukščiau, nei ieškoti papildomų pigesnių lėktuvo bilietų, nei rezervacijos viešbučiuose atlikti nereikia. Šiuo atveju, įvedus nuoma Nidoje į paieškų sistemos langelius, galima rasti sėkmingus ir pigius rezultatus, kurie iš esmės jau užtikrintų jūsų kelionės sėkmingumą. Papildomai galima pastebėti ir tai, jog manantiems, kad į Nidą keliauti galima tik vasaros metu – mielieji, klystate. Iš tiesų, svaiginantis poilsis Nidoje gali būti pasiekiamas bet kuriuo kalendoriniu metu. Nida yra pakankamai universali vietovė, kuri iš esmės gali patenkinti ir pasyvaus poilsio mėgėjus ir keliautojus, norinčius laiką praleisti aktyviau.

Toliau skaityti „Svaiginantis poilsis Nidoje!”