Kodėl kartais praverčia valymo paslaugos?

Ar reikalingos valymo paslaugos? Ar geriau turėti vieną darbuotoją – valytoją? O galbūt netgi pačiam išsivalyti savo darbo patalpas ar namus?

Taigi, pakalbėsime apie valymo paslaugų specifiką.

Valymo įmonė teikia platų paslaugų spektrą

Jūs turite patalpas, kurias reikia periodiškai valyti, išsiurbti kilimus, nuvalyti dulkes, bent kelis kartus per metus plauti langus, pasirūpinti tualeto švara. Jeigu įdarbinsite valytoją, be abejo, kiekvieną dieną jis atliks įprastus švarinimosi darbus. Tačiau ilgainiui ant kilimo atsiranda dėmių, kažkas išpylė kavą ant poilsio zonoje esančios sofos. Tualete netikėtai baigėsi tualetinis popierius, kitą dieną – muilas ar oro gaiviklis. Visais šiais papildomais darbais tenka rūpintis jums – vežti kilimą į valyklą, pirkti higienos produktus, ir dar aprūpinti valytoją reikiamomis priemonėmis.

Visi žinome, ką reiškia skubėti ir papildomos pareigos tada atrodo tikra katastrofa! Viso to galima išvengti samdant įmonę. Sutartu laiku bus ne tik išvalytos patalpos, išsiurbti kilimai sausuoju, o kai reikia ir drėgnuoju būdu, tačiau bus pasirūpinta ir dėmėmis, kol jos dar nespėjo įsisenėti. Tualete niekada nepritrūksite higienos priemonių. Įmonė paprastai turi reikiamą įrangą, kurios dėka gali išvalyti net ir aukštai esančius langus.

Toliau skaityti „Kodėl kartais praverčia valymo paslaugos?”

Faktoringas – sąskaitų finansavimas

Viena iš problemų, su kuria susiduria verslininkai yra sąskaitų apmokėjimas. Lietuvoje veikiančių įmonių vidutinis terminas, per kurį apmokamos sąskaitos yra 52 dienos. Tuo tarpu Europos valstybėse šis skaičius skiriasi. Pavyzdžiui, Graikijoje sąskaitos apmokamos vidutiniškai per 52 dienas, Vokietijoje per 22 dienas, Jungtinėje Karalystėje per 24 dienas. Kartais yra atsiskaitoma dar vėliau.

Labiausiai dėl to kenčia smulkūs verslininkai. Jie nenori prarasti savo klientų, todėl sutinka palaukti sąskaitų apmokėjimo. Pasak finansų įmonės ekspertų su vėluojančiais apmokėjimais dažniausiai susiduria statybos, statybinių medžiagų pardavimo, didmeninės prekybos ar konsultavimo įmonės. Kada nenorima prarasti kliento, dėl to sutinkama atidėti sąskaitų apmokėjimą, gali praversti finansų įmonių teikiama paslauga – faktoringas. Tai greitas ir lankstus sąskaitų apmokėjimas. Naudojantis šia paslauga, pinigus už prekes ar paslaugas galima gauti iš karto, nors ir yra susitarta dėl mokėjimo atidėjimo.

Toliau skaityti „Faktoringas – sąskaitų finansavimas”

Metalo apdirbimas: kas jį atlieka?

Metalo apdirbimas klesti ne vieną amžių, tik laikui einant skiriasi technologijos, įrankiai, įranga, todėl viskas tampa daug paprasčiau. Pavyzdžiui, metalo pjovimas dabar įmanomas daug paprasčiau, nei prieš kelis šimtus metų. Ką reikia žinoti, jeigu domina metalo apdirbimas Kaunas?

Metalo apdirbimasNorint atlikti metalo apdirbimo darbus, reikia suprasti, kad tai nėra lengva. Tik turint pakankamai įgūdžių galima tinkamai atlikti darbus, o neturint reikiamų įgūdžių, deja, bet rezultatai nebus džiuginantys. Taip pat svarbi ir įranga, įrankiai ir t.t. Jeigu norite patys atlikti metalo apdirbimo darbus, tai jums gali prireikti tokios įrangos ir įrankių, kaip tekinimo staklės, lakštų lankstymo staklės, lazerinio pjovimo staklės, matavimo įrankiai, darbo apranga ir saugumo priemonės, ir kt. Svarbu paminėti ir tai, kad norint atlikti skirtingus darbo procesus su visais šiais įrankiais ir įranga, reikia mokėti jais dirbti. Atliekant metalo apdirbimo darbus labai svarbu, kad viskas vyktų taip, kaip priklauso, o darbų seka yra tokia: pakaitinimo, normalizavimo ir grūdinimo. Prieš tai žinoma vyksta visi paruošiamieji darbai, nes reikia žinoti, ką reikia padaryti iš metalo ir kaip to pasiekti su visa šia įranga, todėl reikalingi matavimai, planavimai ir t.t. Norint sužinoti plačiau apie tai, galima tik paminėti, kad metalo pakaitinimas vyksta taip, kad jis kaitinamas iki tokio momento, kol tampa raudonos spalvos. Po to seka labai lėtas atšaldymo procesas. Tuomet normalizavimo proceso metu metalas aušinamas ore. Kaip matome tai nėra paprastas darbas, todėl dažnai norintys atlikti metalo apdirbimo darbus, juos patiki įmonėms, kurios tuo užsiima.

Toliau skaityti „Metalo apdirbimas: kas jį atlieka?”

Greita paskola: 5 patarimai, kaip pasiskolinti pigiau

Imdami paskolas ne tik paverčiame lūkesčius realybe ir naujomis galimybėmis, bet galime užsitraukti ir nemenką finansinę naštą. Tyrimai rodo, kad besiskolinantys asmenys turi nepakankamai informacijos apie skolinimosi galimybes, paskolų įvairovę, bankų ir paskolų bendrovių taikomus mokesčius ir kt.

PaskolosTad net ir tada, kai paskolą reikia gauti skubiai, neturėtumėme pamesti galvos ir elgtis neapdairiai. Straipsnyje dalijamės 5 patarimais, kaip pasiskolinti greitai, atsakingai ir kartu palankesnėmis sąlygomis.

  1. Apgalvokite, kiek pinigų skolinsitės

Nusprendus imti greitą paskolą labai svarbu gerai apgalvoti, kiek tiksliai pinigų jums reikia. Įvairių apklausų duomenimis, maždaug 1 iš 5 paskolų gavėjų pasiskolina daugiau, nei jam iš tikrųjų reikia. Didesnė paskola reiškia didesnius įsipareigojimus, didesnes palūkanas, ilgesnį paskolos grąžinimo terminą.

Be to, prisiminkite, kad mėnesio įmokos negali būti didesnės nei 40 proc. šeimos pajamų. Vadinasi, jei bendros šeimos pajamos – apie 1500 Eur/mėn. ir neturite kitų įsipareigojimų (nemokate būsto paskolos, nepirkote automobilio lizingu, buitinės technikos ar baldų išsimokėtinai ir pan.), paskolai grąžinti maksimali suma galėtų būti iki 600 Eur/mėn.

  1. Palyginkite paskolų bendrovių pasiūlymus

Natūralu, kad jei norite greitai gauti paskolą, į banką tikrai nesikreipsite – visas procesas banke gerokai užtruks. Tad lieka kredito unijos ir greitųjų paskolų bendrovės. Kai pinigų reikia greitai, pradedame naršyti internete ir esame linkę pasirinkti per daug nesvarstę – net neatvėrę antrojo „Google“ paieškos rezultatų puslapio. Tačiau kad ir kaip skubate, nesirinkite pirmos pasitaikiusios bendrovės – palyginkite bent kelių jų pasiūlymus ir išsirinkite patraukliausią (mažesnėmis palūkanomis, be sutarties sudarymo ir kitų papildomų mokesčių). O gal anksčiau esate gana palankiomis sąlygomis skolinęsi kurioje nors iš paskolų bendrovių ir vėl norite sudaryti naują sandorį? Patikrinkite, ar skolinimo sąlygos nepasikeitė.

  1. Paieškokite akcijų

Toliau skaityti „Greita paskola: 5 patarimai, kaip pasiskolinti pigiau”

Kaip suplanuoti plaukimą baidarėmis Neries upe?

Plaukimas baidarėmis yra puikus būdas turiningai praleisti laiką mėgaujantis gražiais ir besikeičiančiais gamtos vaizdais. Visais metų laikais baidarės Vilniuje yra populiari paslauga, todėl norintys plaukti randa didelį skirtingos trukmės maršrutų pasirinkimą. Ką reikia žinoti, jeigu planuojate plaukti baidare?

BaidarėsKaip ir bet kurios pramogos, taip ir plaukimas baidarėmis turi būti pasirenkamos pagal tai, kas jums labiausiai tinka. Gyvenantys Vilniuje ir šalia Vilniaus, ir norintys plaukti baidarėmis gali neieškoti tolimesnių Lietuvos kampelių, o rinktis plaukimą Neries upe. Įvairios baidarės Nerimi siūlomos išnuomoti patogiu laiku. Žinoma, geriausia rezervuoti tinkamą plaukimo laiką iš anksto. Taip bus galima išvengti netikėtumų, kuomet jūsų norimą dieną nebėra laisvų baidarių.

Žinoti datą, kurią norite plaukti neužtenka. Reikia žinoti ir kokiu maršrutu norite plaukti. Yra tiek populiarūs maršrutai tinkantys net ir nepatyrusiems baidarių plaukikams, tiek ir turintiems patirties bei norintiems išbandyti savo jėgas sudėtingesnėse sąlygose. Pavyzdžiui, norintys plaukti paprastu maršrutu, kuris tinkamas net ir šeimoms su mažais vaikais ar tiesiog norintys lengvo ir malonaus nevarginančio plaukimo, gali rinktis populiarų maršrutą. Tai – plaukimas Nerimi nuo Ožkinių iki Baltojo tilto. Plaukimas populiariuoju maršrutu trunka apie kelias valandas. Tai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie neturi patirties plaukiant baidare, vyresnio amžiaus žmonėms, šeimoms su mažais vaikais ar romantiškai laiką norinčioms praleisti poroms.

Toliau skaityti „Kaip suplanuoti plaukimą baidarėmis Neries upe?”