Apie statybas tarp daugiabučių

Statybų aikštelę visi įsivaizduojame kaip išraustą smėlyną su tokiomis stambiagabaritėmis technikomis kaip savivarciai su kranu, sunkvežimiai, buldozeriai ir pan. Paprasta, kai statybos vyksta užmiestyje ir niekam per daug netrukdo. Tačiau pasitaiko ir statybų miestų centruose, juo labiau, tarp daugiabučių. Tai visuomet kelia daug sunkumų.

Sunku privažiuoti prie statybų vietos

TruckfindStatybų vykdytojai skundžiasi, kad miestuose itin sunku privažiuoti su savo įranga prie statybų vietos. „Pažiūrėkite www.truckfind.lt su kokia įranga mums tenka važiuoti, ir suprasite, apie ką kalbame. Tikrai nelengva su tokiomis mašinomis privažiuoti ten, kur vyksta darbai, ir juos daryti. Dabar, pavyzdžiui, neseniai dirbome gyvenamųjų daugiabučių rajone. Buvo du būdai privažiuoti. Arba važiuoji 1.5 km per specialų tarp daugiabučių esantį kelią automobiliams, arba užvažiuoji per 30 metrų šaligatvį. Pirmu atveju, nuolat užstringi, nes kažkieno mašinos yra užstatytos ir privažiuoti neįmanoma. Antru atveju, bandai kerėplintis su savivarčiais kranais ir sunkvežimiais šaligatviu ir visą laiką ant tavęs šaukia žmonės. Be to, net ir neturi tam leidimo – negalima taip imti ir važiuoti. Taigi, patys suprantate, kaip tai sudėtinga“, – sako statybos darbų vadovas.

Statybų paskirties sklypai tarp daugiabučių užstringa neparduoti

Toliau skaityti „Apie statybas tarp daugiabučių”

Veterinarai Vilniuje pataria, kaip pasirūpinti šuns nagų priežiūra

Prižiūrėti augintinio nagus nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Veterinarai Vilniuje teigia, kad nagų kirpimas gali tapti nemalonia patirtimi tiek jūsų šuniui, tiek jums, ypač tuomet, jei augintinis jaučia stresą, o jūs nežinote, kaip ir kada nagai turi būti kerpami. Deja, neramus ar išsigandęs šuo pradės blaškytis, todėl jūs galite įkirpti į pažeidžiamą nago vietą, šuo pajus skausmą ir jo baimė tik didės. Dar blogiau, jei šuo, jausdamas stresą ir baimę, gali nuspręsti jums įkasti. Kad išvengtumėte nemalonių situacijų, šuns nagų priežiūrą turėtumėte patikėti veterinarams arba šiai procedūrai atitinkamai pasiruošti.

Kaip pasiruošti nagų karpymui ir kaip kirpti augintinio nagus?

VeterinarijaVeterinarai teigia, kad, siekiant optimalių rezultatų, augintinį prie nagų kirpimo procedūrų reikėtų pratinti nuo mažumės. Geriausia, jei jau 3 mėnesių amžiaus šuniukas būtų susipažinęs su visomis procedūromis. Jei minėtąjį etapą praleidote ir šuo jau turi baimę nagų kirpimui, turite apsišarvuoti kantrybe. Nesvarbu, ar turite jauną šuniuką ar norite įpratinti vyresnio amžiaus šunį, visų pirma turite parodyti augintiniui, kad šis neturi bijoti jūsų lietimosi prie jo letenų ir nagų. Paskatinimui naudokite šuns pamėgtus skanėstus. Būkite kantrūs, kol augintinio priežiūra nebekels jokių rūpesčių.

Toliau skaityti „Veterinarai Vilniuje pataria, kaip pasirūpinti šuns nagų priežiūra”