Kaip žiemą nesušalti ir atrodyti gražiai?

StriukėsJeigu norite atrodyti gražiai, išskirtinai ir nesušalti, žiemai jums reikės ne tik moteriškos striukės, bet ir dar kelių akcentų.

Išsirinkti universalią labai šiltą striukę arba paltą

Pirmasis žingsnis ruošiantis žiemai turėtų būti geros šiltos moteriškos striukės paieška. Pirmiausiai reikia užsimerkti ir pamiršti viską, ką matėte reklamose, vitrinose, ir pagalvoti, ko iš tikro jums reikia. Kokį gyvenimo būdą gyvenate? Kaip dažnai einate per šaltį, o gal nuolat būnate lauke? Tai atsakys į klausimus, kokio tipo jums reikia šiltosios žieminės striukės: šilčiausios neperšlampamos striukės, galbūt elegantiškų šiltų kailinių, ar gerai pašiltinto klasikinio palto. Visi variantai geri. Tik rinkitės tą šiltąjį rūbą tokį, kad jis būtų ne proginis, o kuo labiau universalus, dažnai dėvimas, visur tinkantis ir prie visko, o ir kokybiškas, tad nenusidėvintis iškart. Universalumą sudarys klasikiniai kirpimai, taip pat kokybiškos pašiltinimo medžiagos, spalvos vientisumas ir suderinamumas su daug kuo (juoda, balta, pilka, ruda).

Ilgas sijonas / suknelė – kaip priderinti?

Toliau skaityti „Kaip žiemą nesušalti ir atrodyti gražiai?”

Pagrindiniai saugriepumo reikalavimai vairuojant automobilį žiemą

Foto: Shutterstock.com

Neginčytina, kad žiema, kalbant apie eismo sąlygas, yra vienas iš sudėtingiausių laikotarpių, o pavojingiausias šis metų laikas yra būtent vairuotojams. Tai nereiškia, kad šalčiausiu metų laiku reikėtų vengti vairuoti savo automobilį, netgi atvirkščiai – reikia naudotis jo teikiamu komfortu šalčiausiais metų mėnesiais. Prisimink, kad geros, naujos žieminės padangos negarantuoja visiško saugumo – kad vairuoti žiemą būtų saugu, reikia imtis kai kurių saugumo priemonių ir savo vairavimo stiliumi prisitaikyti prie šaltos žiemos. Skaityk toliau ir sužinok, kaip tai padaryti!

Prieš važiuojant

Geras matomumas kaip saugaus vairavimo pagrindas

Net pačios geriausios žieminės padangos Tavęs neapsaugos, jei prieš save nematysi kelio! Tvarkingas automobilis yra savaime suprantamas dalykas, tačiau žiemą automobilis apsitaško ne tik miesto purvu, bet ir pasidengia sniegu bei ledu. Jei žinai, kad naktį bus didelė šalna, o iš ryto reikės vairuoti automobilį, atsikelk anksčiau ir užvesk jį prieš 10 minučių iki važiavimo. Nuvalyk automobilio stiklus ir veidrodėlius su specialiu ledo grandikliu, kurį gali įsigyti beveik kiekvienoje automobilio reikmenų parduotuvėje arba degalinėje. Įsidėk jį į automobilį, o ne palik namuose, nes kai lauke šalta, vakarop automobilio stiklas gali vėl apledėti, nors ryte ledas nuo jo buvo nuvalytas.

Jei pramiegojai ir neturi laiko kruopščiai nuvalyti automobilio, gali ant priekinio stiklo užlieti šilto vandens, tik jokiu būdu nepilk karšto arba verdančio! Dėl temperatūros kontrasto stiklas gali skilti, o stiklo keitimas – nepigus malonumas. Geriau naudok specialius ledo tirpinimo skysčius!

Žieminės padangos – kaip išsirinkti savo automobiliui tinkamiausias?

Tinkamų žieminių padangų komplektas yra nors ir ne vienintelė, tačiau labai svarbi saugaus vairavimo žiemos metu sąlyga. Svarbu rinktis naujas žiemines padangas, žinoti aplinką ir sąlygas, kuriomis dažniausiai ir daugiausiai bus važinėjama.

Miestas, priemiesčio rajonai

Keliai Lietuvos miestuose ir aplink juos įprastai yra reguliariai valomi ir barstomi, tačiau dėl intensyvaus snygio ir žemos temperatūros danga gali tapti slydi. Tokiu atveju labiausiai tiks skandinaviško tipo žieminės padangos, gerai sukimbančios su apsnigta arba apledėjusia danga, lengvai valdomos, skleidžiančios žemą triukšmo lygį važiuojant nuvalytais keliais. Kaip alternatyvą minėtoms padangoms šiomis sąlygomis galima naudoti dygliuotas padangas. Jų guma yra kietesnė, todėl ant nuvalytos asfalto dangos jos mažiau dils, tačiau reikėtų prisiminti, kad jų sukibimo ir stabdymo rodikliai bus prastesni nei skandinaviško tipo žieminių padangų.

Foto: Shutterstock.com

Apledėję, apsnigti kaimo keliai

Jei proporcingai daugiausia kilometrų automobiliu nuvažiuojama užmiesčio keliais, kurie valomi palyginti rečiau, geriausias pasirinkimas yra žieminės padangos su dygliais. Dygliuotos žieminės padangos užtikrina sukibimą ir puikų automobilio valdymą net važiuojant stipriai apsnigtais ir apledėjusiais keliais. Važiuojant šiurkščia, žemos kokybės kelio danga, pavyzdžiui, žvyruotais keliais, jos ne taip greit nudils.

Sausa arba drėgna kelio danga miesto ribose, greitkeliai, automagistralės

Jei šiokiomis dienomis automobilis naudojamas palyginti retai, tik pravažiuojami nedideli atstumai miesto ribose, kur keliai būna dažniausiai nuvalyti, jų danga nepasidengusi ledu ir sniegu, gali rinktis Centrinės Europos tipo žiemines padangas. Taip pat šios žieminės padangos tinka, jei žadi važiuoti į kurią nors Europos valstybę, kur žiemos yra sausesnės ir šiltesnės, ir daugelyje kurių naudoti dygliuotas žiemines padangas yra draudžiama. Centrinės Europos tipo žieminės padangos, lyginant su kitomis padangų kategorijomis, turi didžiausią greičio indeksą, todėl jomis tinka važiuoti Europos greitkeliais. Centrinės Europos tipo žieminės padangos yra ekonomiškesnis pasirinkimas, nes jomis galima važiuoti visus metus, bet prisimink, kad jų sukibimo ir saugumo rodikliai, važiuojant apsnigtu arba apledėjusiu keliu, bus žemiausi, o taip pat jos greičiau ir nudils, lyginant su visais kitais pirmiau aprašytais žieminių padangų tipais.

Važiuojant

Rask savo vairavimo stilių

Jei važiuojant slidžiu keliu automobilis nuslys į šoną, gali būti per vėlu, jo suvaldyti gali nepavykti net labiausiai patyrusiam lenktyninkui, todėl reikia pasirinkti tokį vairavimo stilių, kuris leidžia išvengti kontrolės praradimo kelyje.

  • Važiuok tolygiai

Toliau skaityti „Pagrindiniai saugriepumo reikalavimai vairuojant automobilį žiemą”

Apie pirštinių madas ir galimybes

Anksčiau pirštinės buvo nešiojamos dėl apsaugos. Daugelis žmonių stengėsi išvengti nemalonaus peršalimo, todėl vilkėjo aprangą, kuri leido apsaugoti savo rankas. Šiuo metu žmonės renkasi ne tik apsaugą, tačiau tuo pačiu ir stilių, kadangi norisi, kad net ir labai vėsiomis dienomis pavyktų atrodytų puikiai. Svarbiausia, kad daugelis prekybos vietų, kuriose galima įsigyti pirštines, prekiauja stiliumi suderintu su funkcionalumu. Būtent tokios yra Laparėja pirštinės, kurios dažniausiai džiugina plačia pasiūla. Tai suteikia galimybę kiekvienam rasti tai, kas jam labiausiai tinka. O kuo daugiau galimybių palyginta – tuo didesnė tikimybė, kad rasite tai, kas Jums labiausiai tinka.

Šiame straipsnyje aptarsime pirštinių kismą, kuris keitėsi metų eigoje. Šiuo metu, kai pasirinkimas toks platus, kiekvienas gali rasti tai, kas jam labiausiai tinka. Tačiau geriausia paieškas pradėti nuo pasirinkimo, kurios įvertinimas – kiekvienam pagal galimybes.

PirstinesAnksčiau pirštinės buvo nešiojamos tik dėl siekio apsaugos rankas. Visiškai natūralu, kad tuo pačius jos atrodė gana neestetiškai ir reikėjo laiko, kol galiausiai tai tapo aksesuaru, kuris yra ne tik funkcionalus, tačiau tuo pačiu ir stilingas, galima tik džiaugtis, kad šiuo metu požiūris į pirštines yra visiškai kitoks, Laparėja pirštinės internetu yra puikus pasirinkimas kiekvienam, kuris nori, kad funkcionalumas būtų suderintas su stiliumi. Šiuo metu tai yra labai paprasta, kadangi galimybė atviros ir kiekvienas norintis džiaugtis kokybe, turi tokią galimybę. Svarbiausia rinktis patogumą, o kai jo galimybių tiek daug – kiekvienas gali rasti tai aks jam labiausiai tinka. Juolab, labai mėgstamas pirkimas internetu, kuris atvėrė galimybes rasti tokią as rankų apsaugas, kokios konkrečiai jums labiausiai pateisintų poreikius. Nuo pačių paprasčiausių, kurios yra vientiso stiliaus ir gana tamsio, tad dažnai minimos kaip kad puikus pasirinkimas vėsiuoju metų laiku iki ryškesnių, kurias dažniausiai renkasi ryškesnės asmenybės, kurios nori nustebinti ne tik aplinkinius, tačiau ir save pačią. Juk tamsiomis dienomis taip norisi suskurti išskirtinį stilių ir džiaugtis nuostabia išvaizda, kuri nustebins kiekvieną.

Toliau skaityti „Apie pirštinių madas ir galimybes”

Nuotolinės veiklos leidžia nebegyventi didmiestyje

Jeigu dar prieš 20 metų jaunimas išvažiuodavo į didmiesčius mokytis, tai dabar tą pakeisti gimtoje provincijoje gali nuotolinis mokymas. Lygiai taip pat yra ir su darbo rinka: daug kas tiesiog gali dirbti iš namų tam tikrus darbus, kurie gerai dirbasi ir nebūnat biure su kolegomis. Daug kas pasaulyje taip pasikeitė, kad urbanizacija, kuri buvo prognozuota kaip šio amžiaus panacėja, visgi turi šansų sustoti, o gyvenimas gali grįžti senesne vaga atgal į mažesnius miestelius.

Ką galima padaryti nuotoliniu būdu, gyvenant net atokiausioje vietoje?

Mokymasis per atstumąTaigi, pakalbėkime apie tai, ką gyvendami mažame miestelyje, jūs galite gauti tokios pačios kokybės, kaip ir gyvenant kažkur didmiestyje. Taigi, visų pirma, jūs galite gauti nuotolinius mokymus. Ne paslaptis, kad universiteto diplomas niekada nebeprilygsta realioms žinioms ir įgūdžiams, kurių taip reikia dabartinei darbo rinkai šiais laikais. Daugybei žmonių labai aktualu, kad būtų galima įgyti žinių, kurios garantuotų karjerą, tačiau neretai tokių žinių nepavyksta gauti tiesiog todėl, kad universitetai suteikia išsilavinimą, bet nepadeda kelio tikrai profesijai. Taigi, norintieji gero profesinio mokymo, gali kokybiškiausius mokymus gauti tiesiog internetu. Yra daugybė aukščiausios kokybės užsienietiškų mokymų iš pasaulinio lygio platformų. Taip pat galima rasti kokybiškų nuotolinių kursų ir lietuvių kalba, kas itin svarbu jaučiantiesiems kalbos barjerą. Tuomet tie mokymai gali padėti išmokti užsienio kalbų, programuoti, dirbti tam tikromis programomis, animuoti, dizaino, kurti, vadybinti ir daryti daugybė kitų dalykų. Taip pat nuotoliniu būdu galima įsilieti į milžinišką ir gerą darbo rinką, esančią tiesiog internete. Taigi, tam visai nereikia didmiesčio.

Downshifting: nauja gyvenimo būdo kryptis

Toliau skaityti „Nuotolinės veiklos leidžia nebegyventi didmiestyje”