Atnaujiname seną namą

Durys iš medžioJei norite restauruoti, pakeisti ir tiesiog naujam gyvenimui prikelti seną butą ar namą, galima pakeisti keletą detalių ir turėsite norimą efektą. Vienas iš dalykų, kurį reikės pakeisti, bus medines durys, nes būtent jos gali suteikti tiesiog naują gyvenimą tam tikram statiniui.

Pakeisti duris – kaip jas išsirinkti?

  • Dydis. Visų pirma, turite žiūrėti parametrus, kad senųjų durų ir naujųjų sutaptų matmenys. Tai paprastas esminis dalykas, kuris leis jums tinkamai pasirinkti.
  • Materija. Medines durys yra natūralus pasirinkimas, susijęs su senove, su kultūra ir teigiama laiko dvasia. Galite pasirinkti tokias duris ir džiaugtis savo pasirinkimu, kadangi jis tikrai ir bus teisingas.
  • Spalva. Duris galima pirkti tiesiog natūralaus medžio spalvos, o vėliau lakuoti. Arba iškart lakuotas. Lakas padeda išsaugoti medžio ilgaamžiškumą, kad nepakistų spalva ir kitos savybės. Taip pat galima pirkti ir jau nudažytas duris, arba dažyti patiems.
  • Dizainas. Reikėtų rinktis taip atrodančias duris, kad jos gerai derėtų prie bendro namų interjero. Renkatės jūs – ar durų dizainas taps interjero akcentu, ar tai kaip tik bus nepastebimu ir maskuojamu dalyku, ir durys tiesiog natūraliai įsilies į bendrą namų darną.
  • Garso izoliacija ir nuosavas garsas. Labai svarbu, kad tokiuose namuose būtų tikrai gera garso izoliacija, jeigu norite kokybiškai juos atnaujinti. Taigi, durys gali būti itin sandarios. Taip pat verta jas dėti naujas, nes jos tuomet negirgždės ir neskleis savų garsų.
  • Užrakinimo būdas. Lauko durys gali būti šarvuotos, vidinės gali užsirakinti skirtingomis spynomis, kabliukais ar apskritai neužsirakinti.

Užuolaidų arba roletų svarba

Toliau skaityti „Atnaujiname seną namą”

Eksperimentas su GPS sekiu: ar atpažinsite save?

Ne būtinai GPS seklys naudotinas tik slaptiems kėslams ir sekimui, kai siekiama išsiaiškinti kažką nedoro. Labai dažnai šis dalykas gali būti panaudojamas ir įvairiems socialiniams eksperimentams. Štai vienas iš jų: GPS seklys buvo to nežinant sumontuotas eksperimento dalyviams. Tai buvo moksleiviai mokykloje. Vėliau jiems buvo leista pasižiūrėti įvairias susektas trajektorijas, ir pasirinkti, kuri iš jų yra kiekvieno jų. Tačiau dauguma moksleivių negalėjo atskirti ir pasakyti, kur kieno judesiai. Štai keletas eksperimento dalyvių judesių, kuriuos susekė vietą nurodanti GPS įranga.

1 eksperimento dalyvis

GPS įrenginiaiŠis dalyvis atvyko į mokyklą be 5 minučių aštuonios ir pirmiausia leidosi į rūbinę. Tą darė labai greitai, matėsi, kad judesiai yra paskubomis. Bėgo į persirengimo kambarėlį ir ten pasikabino savo drabužius. Tuomet bėgtuke buvo bėgama į kabinetą, esantį pirmame aukšte. Atsisėsta į suolą ir ten prasėdėta visą pamoką. Po 45 minučių šis eksperimento dalyvis, kaip rodo jo GPS seklys, vienas pirmųjų išbėgo iš klasės ir pasuko į lauką. Tuomet lauke lėtu žingsniu, šiek tiek vingiuojant į šalis, tarsi stebint, ar niekas nesiveja, buvo patraukta už transformatorinės. Ten prastoviniuota šiek tiek judant apie 6 minutes. Paskui labai greitai parbėgta į mokyklą. Parbėgta prie kitos klasės, kur dar reikėjo šiek tiek palaukti, klasė buvo užrakinta. Paskui lėtai įeita į klasę. Po 10 minučių lėtai išeita į tualetą, tačiau būta ne tik tualete, bet ir nueita iki lauko durų, ten praleista 30 sekundžių nežymiai judant, tarsi su kažkuo bendraujant, ir vėl apsisukta, greitai paskubomis grįžta į klasę. Prasidėjus pertraukai, bėgte nubėgta į valgyklą ir užsiimta eilė prie maitinimo. Atstovėjus eilę, atsisėsta prie stalo, prie kurio šis dalyvis sėdi visada. Paskui pavalgius nusinešti indai ir nueita į klasę. Pasibaigus pamokai, eita vėl iki transformatorinės, ten praleista kelios minutės, o paskui patraukta iš mokyklos teritorijos.

2 eksperimento dalyvis

Toliau skaityti „Eksperimentas su GPS sekiu: ar atpažinsite save?”

Mitai apie akumuliatorius, kurie trukdo rasti kokybę

Gyvenimas be transporto priemonės būtų kur kas sudėtingesnis. Ir jokio skirtumo, ar jis dažniausiai naudojasi lengvąja mašiną, ar kasdienybė yra neatsiejama nuo motociklo. Bet kuriuo atveju, akumuliatorius yra ta varomoji jėga, kuri gali užtikrinti, kad pavyks įveikti net ir labai didelius atstumus be jokio vargo.

Labai daug įvairiausių mitų kartais trukdo suprasti, kokie akumai yra geriausi ir kokius susirasti, kad Jūsų poreikiai būtų pilnai patenkinti. Paneigsime pačius pagrindinius mitus, kurie galbūt kiek labiau palengvins paieškas ir padės rasti tą kokybę, kurios daugelis ir ieško.

Kaina, kuri priimtina daugeliui

Didžiausias mitas yra tai, kad akumuliatoriai yra labai brangūs. Tai yra visiškas melas, kuris neturi jokio pagrindimo, kadangi internete labai patogiai palyginę kainoraščius pamatysite, kad norimą dalį galima įsigyti gana pigiai ir jos veikimo charakteristikos us tokios, kokių Jums labiausiai norisi. Akumuliatorius gali kainuoti ir daugiau ir mažiau, tad labai svarbu vertinti bendrą visumą, kad galiausiai pavyktų jaustis ramu, jog įsigijote tikrai aukštos kokybės akumus, kurie pateisins Jūsų poreikius ir garantuos, kad transporto priemonė be jokių problemų įveiks labai didelius atstumus.

Nėra universalių akumuliatorių

Toliau skaityti „Mitai apie akumuliatorius, kurie trukdo rasti kokybę”

Kodėl šiais laikais verslas privalo turėti web svetainę?

Jeigu verslas yra inovatyvus, jeigu jis nori gauti pelną ir jeigu jis nori pranokti ne tik konkurentus, tačiau tuo pačiu ir savo lūkesčius – tokiu atveju labai svarbu susirasti gerą specialistą, kuris Jums sukurs tokią internetinę svetainę, kuri patenkins poreikius.

Žinoma, kol vieni supranta, kad svetainių kūrimas šiais laikais yra būtinas ir be jo paprasčiausiai verslas nebus našus, tuo tarpu kiti vis dar dėliojasi pliusus ir minusus, kad paprasčiau apsispręstų, ar tokia paslauga jiems reikalinga apskritai. Norėdami jums padėti suprasti, kad geras verslas turi sekti inovacijomis – nurodysime kelis pagrindinius pliusus, kurie ir lemia kokybę.

Kaip įrengti negyvenamą mansardinį aukštą

Kai profesionali interjero dizaino studija įrengia mansardinį ar cokolinį butą, šis gali atrodyti daug geriau negu normaliose patalpose esantis, tačiau prastai atrodantis butas. Taigi, reikėtų renkantis butą, nenuvertinti nei cokolinio, nei mansardinio aukštų, nes protingi sprendimai gali daug ką išspręsti ir tokias vietas paversti tikrai nuostabiomis. O ypač, jeigu veiksmas vyksta Vilniaus senamiestyje, kur kiekvienas kvadratinis centimetras yra tikrai brangus.

Kada verta įrengti patalpas mansardiniame aukšte

Gal kažkam kyla klausimų, o kam įrenginėti mansardinį aukštą, jeigu galima gyventi paprastame bute. Interjero dizaineris Vilniuje atsakytų geriau nei bet kas kitas: nes viskas kainuoja, o gyventi reikia visiems. Sostinėje norint sutaupyti galima įsigyti senas nesutvarkytas palėpes virš senų istorinių pastatų. Žinoma, tada laukia daug popierinio darbo, tačiau svarbiausia, kad jis vėliau suteikia galimybę gyventi centre. Taip pat kiti žmonės turi nedidelius namelius sodo bendrijose miesto teritorijoje (iki 50 kv. Metrų), arba mažaaukštės statybos nedidelius namus kultūros paveldo teritorijoje, jautriose kraštovaizdžio vietose. Tiek ten, tiek kitur tenka spręsti reglamentuoto maksimalaus dydžio erdvė trūkumo problemą. Ir sprendimu gali tapti naujų patalpų įrengimas ten, kur jų tarsi neturėjo būti. Pavyzdžiui, cokoliniame centre, arba palėpėje. Palėpėje visada sąlygos geresnės, nes šviesos daugiau, o per langus smagiau matyti dangų nei praeivių kojas.

Kaip pritraukti šviesos

Toliau skaityti „Kaip įrengti negyvenamą mansardinį aukštą”