Pasirengimas operacijai

Atvykę į NMC ar kitą kliniką su savo problema, visada pasijaučiame šiek tiek kritinėje zonoje. Stengiamės neiti pas gydytojus, jeigu viskas gerai. O čia patenkame, kai kažkas ne taip. Tad tada, kai atvykstame dėl operacijos, normalu jausti ne tik diskomfortą, bet ir nerimą. Kaip susitvarkyti su mintimis, kaip fiziškai ir kitaip pasiruošti artėjančiai operacijai?

Psichologinis nusiteikimas: skaudūs dalykai vardan gerų

NMCVisų pirma, nepriklausomai nuo to, ar jums operacija bus atlikta NMC profesionalų, ar kitų gydytojų, reikėtų iš karto pradėti su savimi dirbti psichologiškai. Kelkite sau klausimus, tuos baisiausius, ir atsakykite į juos. Tai geriau negu bijoti ir nieko nedaryti. Jeigu labai bijote, rašykitės ant lapo priežastis, kodėl jūs turite operuotis, kodėl jums to reikia. Rašykite, kodėl jums reikia tą daryti, vardan kokių tikslų. Taip pat parašykite ir kokie yra operacijos trūkumai. O jie dažniausiai bus tai, kad teks atlikti nemalonų veiksmą, po to būsite silpni ir gysite, ir gal nukentės jūsų veikla bei finansai. Tačiau, jeigu ryžtatės operacijai, vadinasi, tai vyksta dėl to, kad turi vykti, ir jūs geriausiai žinote, kodėl.

Finansinis pasiruošimas

Toliau skaityti „Pasirengimas operacijai”

Interneto svetainė – kodėl jums jos reikia

BonaDar prieš dvidešimt metų žmonės, kurie dirba tokiose įmonėse kaip bonasolutions.eu, galbūt nebūtų įsivaizdavę, kad ateities darbas bus tinklapių kūrimas. Apskritai, tai karta, kuri gimė tada, kai dar nebuvo interneto, gal būtų nepatikėjusi, kokia skaitmeninė ateitis jų laukia, ir kad interneto puslapis iš tiesų bus būtinas kiekvienam žmogui, kiekvienam verslui. Kalba eina ne tik apie socialinius tinklus, bet tiesiog apie interneto svetaines.

Socialinės medijos ar svetainės

Dažnai galima skaityti visokių rinkos analizių, kurios kelia klausimą, ar verta šiuolaikiniam verslui iš viso turėti interneto svetainę, jeigu tiek daug dalykų žmones pasiekia per feisbuką. Tačiau paaiškėja, kad tikrai verta, kadangi feisbuku visgi naudojasi ne visi. Be to, ten yra ribotas formatas. Taip pat daugybei žmonių didesnį pasitikėjimą ir solidumą kelia būtent tai, kad kažkas turi interneto svetainę. Verslas be interneto svetainės atrodo prastai – tą tenka pripažinti. Tad jeigu prieš 15 metų buvo svarbu nusipirkti reklamą radijo laidose, tai dabar svarbiausia yra tinkamai integruotis interneto dirvonuose.

Reikia, kad būtų teisingai išdėstyta informacija

Toliau skaityti „Interneto svetainė – kodėl jums jos reikia”

Mokesčių deklaravimui dar turime savaitę

Sėkmingai užsienyje dirbantys lietuviai galvodami apie mokesčius galbūt daugiau susimąsto apie tai, kad būtų puiku mokesciu grazinimas uk. Juk nemažai ten uždirbus atsiranda permokėjimas mokesčių. Tačiau pastaruoju metu netyla kalbos ir apie tai, kad emigravę lietuviai taip pat turi susimokėti mokesčius Lietuvai.

Ką reikia deklaruoti iki gegužės 1 d.

Susigrąžinkite mokesčiusĮprasta tvarka, visi, kas yra lietuviai, iki gegužės 1 dienos turi deklaruoti savo pajamas. Taip pat sumokėti PSD, GMP, PVM, VSD ir kitus mokesčius, jeigu yra kažkokių nemokėtų. Daugiausiai skaičiavimo yra tiems, kas turi žemės, nekilnojamojo turto, paskolų, kas nuomoja turtą, kas dirba savarankiškai ar turi savo verslą. Tiems, kas nieko per daug neturi ir tiesiog dirba pagal darbo sutartį, labai sukti galvos nereikia. Taigi, tenka mąstyti apie tai, ką reikia deklaruoti, priklausomai nuo, kas esi. Beje, šiais metais padaryta naujovė – menininko statusą turintieji gali susitvarkyti popierius ir tapti paramos gavėjais – tais, kurie gaus 2 proc. paramos iš norinčiųjų paremti.

Mokesčiai emigrantams – ar jie būtini?

Toliau skaityti „Mokesčių deklaravimui dar turime savaitę”

Pirmieji pavasario darbai šiltnamyje

Prasidedant pavasariui, daug kam kyla klausimai, kaip šiltnamiai kaina turėtų atsispindėti mūsų kasdienybėje, kada jie turėtų būti brangesni, kada pigesni. Tačiau tai, kokį derlių galiausiai turėsime ir kiek mums bus malonu jį auginti, pirmiausia priklausys nuo to, kiek įdirbio šiltnamiui skirti nepatingėsime. Tad ką daryti, kad šiltnamis tikrai teiktų daug džiaugsmo, kad galėtume jį dirbti produktyviai ir džiugiai? Viskas prasideda pavasarį.

Šiltnamio (at)statymas

ŠiltnamiaiPirmiausia bus pats šiltnamio klausimas. Ar atstatysime seną, ar dairysimės, kokie nauji šiltnamiai kaina mums atrodo patrauklūs, ar mąstysime apie tai, kaip ir kiek reikėtų sumokėti už šiltnamius ir juos puoselėti. Taigi, vienas dalykas, kurį galima daryti, tai tiesiog perdengti šiltnamio dangą, jeigu pernykštė atrodo prastai. Kitas dalykas – nusipirkti naują ir tikrai gražų šiltnamį, kuris teiktų mums dar daugiau džiaugsmo. Jis gali būti stiklinis arba plastikinis, todėl stabiliau atlaikyti gamtos išdaigas ir ilgiau stovėti kaip tikras namelis.

Žemės paruošimas, tręšimas, suformavimas

Toliau skaityti „Pirmieji pavasario darbai šiltnamyje”

Skirtingi žiūronai

Ar dažnai galvojate apie tai, kam reikalingi ziuronai, ir kokių jų būna? Šiais laikais visi esame apsiginklavę optine įranga, reikia mums jos, ar nereikia. Visi turime fotografuojančius telefonus, kiti dar ir ant kaklo foto aparatus veidrodinius nešiojasi. O kaip dėl žiūronų? Jie dabar mažiau populiarūs, tačiau iš tiesų jų yra labai daug skirtingų rūšių ir jeigu jums prireiktų žiūrono, turbūt iškart rastumėte sau tinkamą.

Žiūronai teatrui

Žiūronai gamtojeKai kurie ziuronai puikiai tinka teatrui. Jie yra taip pagaminti, kad atrodo tikrai elegantiškai, gali būti su blizgiu sidabrą arba auksą imituojančiu paviršiumi. Tad, jeigu manote, kad atėjo laikas ir jums teatre pasirodyti su žiūronais – taip ir padarykite. Tai labai patogu, kada gaunate vietą gale. Pagalvokite, kiek sutaupytumėte. Vieną kartą nusiperki už kelias dešimtis eurų žiūronus teatrui ir gali su jais sėdėti pačiame teatro ar operos ir baleto rūmų gale. Taigi, bilietai į pasirodymus jums iškart atpinga taip, kad atsiperka pats renginys ir spektaklis tiesiog per vieną ar du pasirodymus. O toliau jau prasideda taupymas nuo kiekvieno bilieto. Taigi, jeigu norite kokybiškai ir pigiai stebėti geriausius pasirodymus teatruose, eikite ten su klasikiniais teatro žiūronais kaip senais laikais.

Žiūronai vaikams

Toliau skaityti „Skirtingi žiūronai”